dimarts, 16 de febrer del 2016

L’ús de les TAC en els infants de 0 a 3 anys

Cada cop, l’ús de les TAC (noves tecnologies) és més freqüent en la societat però creieu que es bo... o és dolent?

L’ús dels dispositius electrònics per part dels infants ha sigut molt debatut per causa dels seus efectes en la salut i la socialització, ja que si estan molta estona des de ben petits davant d’un dispositiu electrònic augmenta el sedentarisme i l’obesitat sobretot en l’etapa infantil i juvenil.
L’etapa d’infantil i juvenil és una etapa on els infants han de moure’s, socialitzar-se, experimentar amb tots els sentits i desenvolupar la comunicació amb els altres, i l’ús de les noves tecnologies pot afecta sobre aquests factors depenent de l’ús que els hi facis.
És diu que l’edat a la que s’han de començar a fer servir és abans dels 2 anys encara que ha de ser d’una manera adequada i no excessiva, ja que,  els smartphones i Ipads no generen cap dany als infants menors de 2 anys sempre i quan dediquis estones a ensenyar-li jocs educatius d’aquests dispositius i altres estones amb jocs de l’aire lliure, amb joguines, ... ja que així desenvolupen tots els àmbit d’una manera globalitzada.
Quan els nens ja són més grans (+2 anys) comencen a fer servir noves tecnologies a les escoles, encara que pot afectar positivament o negativament en els infants depenent de la manera d’utilitzar-les.  
Per exemple: Si els nens fan servir les TAC per malgastar el temps recopilant informació sobre temes poc adequats, per jugar a jocs no adequats per la seva edat, per relacionar-se... comportarà als infants uns efectes negatius , en canvi, si les fan servir per aprendre, crear o investigar serà molt beneficiós per als infants. Tot i així, sempre que els infants facin servir les TAC ha d’haver un adult supervisant i en tot moment ha de saber que està fent l’infant.
L’ús de les TAC és cada cop més indispensable, és a dir, cada cop és més necessari per a la societat, però s’ha d’evitar fer-ne mal ús i per això als infants se’ls hi ha d’anar ensenyant des de ben petitons.
Per tant, com a conclusió, vull destacar que l’ús de les TAC és molt important actualment i per això se’ls hi introdueix als infants des de ben petits però com ja he dit abans, s’ha d’introduir mica en mica i amb la supervisió d’un adult.
Font: imatge

Font: imatge

Font: imatge


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada