dimarts, 1 de març del 2016

Les experimentacions de 0 a 6 anys


L’experimentació és un mètode d’aprenentatge molt utilitzat en els infants d’entre 0 i 6 anys però... per què?
Experimentar és un mètode senzill d’aprentatge ja que ells no acaben d’entendre bé les explicacions i per aquest motiu, que millor que oferir-los-hi la possibilitat de que ho descobreixin ells mateixos (que toquin, que sàpiguen quin sabor té, que imitin, que observin, que aprenguin a exprimir ells mateixos, .... )?
A l’escola el passat divendres vam fer experimentació amb gelatina, taronges i xocolata, i la veritat que.. els infants poden investigar i conèixer moltes coses com gustos, textures, colors, etc. Això si, sempre i quan hi hagi un educador/a supervisant ja que hi ha molts infants que no volen experimentar i ha de ser l’educador/a qui l’animi a participar en l’experimentació.
També és important que l’educador/a els hi deixi l’experimentació ben preparada per a començar a experimentar i amb materials que no puguin ser un perill a l’hora de manipular (ex. Apartar ganivets, els espremedors apartar-los del costat dels nens de 0-3 anys,...)
Com podeu veure els infants mitjançant l’experimentació és com aprenen, és a dir, la base de l’aprenentatge ja que es passen el dia experimentant i imitant la resta de nens i a més és una manera molt divertida de conèixer coses noves!
A continuació us posaré algunes imatges de l’experimentació que vam fer a classe.
Espero que us serveixi d’ajuda el document.
 
Font: imatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada