divendres, 11 de març del 2016

Visita a l'Escola Àuria

Avui amb l’escola hem anat a fer una visita a l’Escola Àuria, a APINAS, on ens han explicat què és, el funcionament i la metodologia que fan servir. Ha estat una visita on hem aprés molt i hem pogut veure la reacció dels infants amb discapacitats, veure com juguen, com estudien i als més grans com els preparen per al món laboral. 
A continuació us faig un petit resum:
APINAS és un recurs educatiu que es troba a Igualada (Anoia) per a aquells infants i adolescents amb necessitats educatives especials, discapacitats intel·lectual que necessiten una atenció més especialitzada. És l’únic centre en tota la comarca de l’Anoia que dona una atenció escolar que engloba els aspectes cognitius, el benestar integral, el suport d’emocions i sentiments, el desenvolupament d’actitud, valors i de la comunicació per les persones amb necessitats educatives especials (NEE). Tracten a cada alumne de forma individualitzada ja que cada un té unes necessitats. A l’escola fan activitats variades com anar a la piscina, muntar a cavall, taller de so, handbol, etc..
Les aules estan dividides per color, i compten amb: 
- Un menjador
- Aules de la llar d’infants
- L’escola Àuria
- Les aules de TVA 

Les aules de TVA són unes aules dintre del centre de l’APINAS on estan els adolescents preparant-se per poder treballar en un futur.
A part d’aquest centre també tenen:  
- Dues residències a Prats de Rei 
- La FAP, que és on la majoria dels adolescents un cop han acabat els dos anys de TVA (dels 19 als 21 anys) van a treballar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada